• 02-05-2019 16:46

BEÜ’de Çocuğu Koru, Toplumu Yaşat etkinliği

Bitlis Eren Üniversite (BEÜ) ile Anadolu Gençlik ve Akademisyenler Derneği (AGAD) işbirliği ile düzenlenen Madde Bağımlılığını Bitlis Özelinde Değerlendirme Çalıştayı ve Çocuğu Koru, Toplumu Yaşat etkinliği gerçekleştirildi.

BEÜ’de Çocuğu Koru, Toplumu Yaşat etkinliği

BEÜ’de Çocuğu Koru, Toplumu Yaşat etkinliği

Bitlis Eren Üniversite (BEÜ) ile Anadolu Gençlik ve Akademisyenler Derneği (AGAD) işbirliği ile düzenlenen Madde Bağımlılığını Bitlis Özelinde Değerlendirme Çalıştayı ve Çocuğu Koru, Toplumu Yaşat etkinliği gerçekleştirildi.

Bitlis Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile BEÜ öğretim elemanları ve personelinin katkılarıyla BEÜ Merkezi Konferans Salonu’nda başlayan “Çocuğu Koru, Toplumu Yaşat” etkinliği, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında ailelerin yaşam standartları ne olursa olsun bu sorunla yüz yüze olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Demirtaş, “Her toplum katmanından çocukların bu belaya muzdarip oldukları görülüyor. Ailelerin yaşam biçimi çok fazla önem arz etmiyor. Muhafazakâr aile, modern aile diye ayırt etmeye kimsenin kalkışmaması gerekir” diye konuştu.

Madde bağımlılığının ilkokul çağına kadar inmiş durumda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Demirtaş, “Dünya genelinde daha yaygın olmakla beraber, Doğu Toplumları ve İslam ülkelerinde de madde bağımlılığı giderek yaygınlaşıyor. İlkokul çocukları üçüncü ve dördüncü sınıftan itibaren madde kullanımına ilgi gösteriyor. Çünkü maddeyi çeşitli biçimlerde üreterek, albenisi olacak bir biçimde, bütün çocukları bu işe özendirmeye çalışan bir organizasyon var. Ülkemizde bu organizasyonla mücadele konusunda maalesef çok başarılı değiliz. Bunun nedenlerini uzun uzadıya tartışmak gerekir. Üniversitemizdeki bu çalıştayın yapılış sebebi de tam olarak budur” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Demirtaş’ın konuşmasından sonra söz alan Bitlis Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Üniversitemiz Öğr. Gör. Şakir Parlakyıldız ve ekibinin uyuşturucu madde bağımlılığı üzerine yapılan bu çalıştayı düzenleme yönünde yaptıkları katkıya teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Vali Yardımcısı Kılıç, “Madde bağımlılığının engellenmesi görevinin muhatabı sadece aileler değil, bu bizzat devlet ve üniversite yetkililerinin üstlenmesi gereken şahsi bir görevdir. Bu bilinçle Bitlis Valiliği kapsamında bağımlılık merkezleri açtık, bu merkezlerde bağımlı kardeşlerimizi dinleyerek programımızı düzenledik. Ne kadar bağımlımız var, analiz edip rapor sunduk. Bu raporlar kapsamında sağlığına kavuşmuş bağımlı sayısı bakımından, Bitlis’ten daha iyi durumda olan kendi ilini bütünüyle taramış başka bir il daha yok. Sayı bakımından net bir rakama ulaştık. Ancak bu konuda ulaşamadıklarımızla ilgili çalışmalara devam etmekteyiz. Madde bağımlılığıyla ilgili Bitlis özelinde ve Türkiye genelinde olmak üzere yaptığımız bu çalışmayı, bütün illere göndermeyi arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

BEÜ, öncülüğünde Anadolu Gençlik ve Akademisyenler Derneği’nin katkılarıyla yapılan “Madde Bağımlılığını Bitlis Özelinde Değerlendirme Çalıştayı: Çocuğu Koru, Toplumu Yaşat” etkinliği Bitlis Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Üniversitemiz öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşti.



Etiketler: BitlisBülten
HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Servet Reklam İletişim