• HABERLER
  • BİTLİS
  • 2017 yılında Tatvan’ın alt yapı çalışmaları başlayacak
  • 14-11-2016 11:26

2017 yılında Tatvan’ın alt yapı çalışmaları başlayacak

Tatvan’da yapılacak olan ve ilçe merkezinin tümünü kapsayacak su ile kanalizasyon alt yapı çalışmasına 2017 yılının Nisan ayında başlanacağı ve 2 yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.

2017 yılında Tatvan’ın alt yapı çalışmaları başlayacak

2017 yılında Tatvan’ın alt yapı çalışmaları başlayacak

Tatvan’da yapılacak olan ve ilçe merkezinin tümünü kapsayacak su ile kanalizasyon alt yapı çalışmasına 2017 yılının Nisan ayında başlanacağı ve 2 yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.

Alt yapı çalışması tamamlandıktan sonra ilçenin yeni yollara, temiz içme suyuna ve sorunsuz kanalizasyon şebekesine, Van Gölü’nün de büyük oranda temizliğe kavuşacağı ifade edildi.

Su ve kanalizasyon alt yapı çalışması hakkında gazetecileri bilgilendiren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 2017 yılının Nisan ayında başlanacak olan alt yapı çalışmasını 2 yıl içinde tamamlamayı planladıklarını söyledi.

İlçenin tümünü kapsayacak olan çalışmayı 700 gün içine sığdırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Aksoy, "İlçemizde yıllardır alt yapı sorunu var. Çok eski bir alt yapıya sahip olan Tatvan’da aralıklarla kanalizasyon tıkanması ve içme suyunda sızmalar yaşanıyordu. Halk mağdur olmasın diye aralıklarla bu sorunların büyük çoğunluğunu giderdik. Burada alt yapı yapıldığında hane sayısı ve nüfus azdı. İlçemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Haliyle eski alt yapı yeterli gelmediğinden dolayı ve sorunlar yaşadığımız için yeni bir çalışma yürütmek zorunda kaldık. Su ve kanalizasyon ihalesini yapılmıştık ve müteahhit firma belirlendi, sözleşme imzalandı. Bu yıl kış ayları dolayısıyla kazı işlerine girilmeyecek fakat önümüzdeki günlerde yükleyici firma ön tespitini yapacak ve şantiyesini kuracak. 2017 yılının Nisan ayı itibarıyla su ve kanalizasyon alt yapı çalışması başlayacak. O zamana kadar yüklenici firma ile iş programı çerçevesinde çalışmalar yürüteceğiz. Çünkü, alt yapı ile birlikte eş zamanlı olarak üst yapı çalışması da yürüteceğiz. Bunun için şimdiden kaldırım ve su kanaleti işlerini tamamlamaya çalışıyoruz. Alt yapı çalışması başlayıp tamamlandığı yerde hemen yol yapım çalışması olacak. Halkımızın mağdur olmaması için sıkı bir iş takvimi oluşturmaya çalışıyoruz ve bölgesel olarak aynı anda alt ve üst yapı çalışmalarına başlayıp bitirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle kanalizasyon ve içme suyu alt yapı çalışması ile birlikte yol çalışmaları da bitmiş olacak. Şuan ilçe merkezindeki dikey yollarda kaldırım ve su kanaleti çalışmaları yürütülüyor. O zamana kadar bunlar tamamlanmış olacak. Afet kodundan dolayı Van Gölü atık sulara maruz kalıyor ama alt yapı çalışmasıyla birlikte onu da çözüp Van Gölü’ne akan kanalizasyonların önünü kapatacağız. Alt yapı çalışması sonrası Tatvan güçlü bir kanalizasyon ağına sahip olacak. Ayrıca ilçe merkezi tamamen temiz bir suya kavuşacak. İnşallah bahar aylarının başlamasıyla alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Bu nedenle belki vatandaşlarımız bu konuda biraz sıkıntı yaşayabilirler, onlardan isteğimiz bizi hoş görsünler. Çünkü her nimetin bir külfeti var. Alt yapı da biraz zahmetli bir iş ve tüm ilçeyi kapsıyor. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan bize karşı toleranslı olmalarını istiyoruz. İnşallah alt yapı bittikten sonra hepimiz rahata kavuşacağız. Tatvan’ın tamamı yeni bir alt yapı, yeni yolar ve kaldırımlara sahip olacak" şeklinde konuştu.



Etiketler: Bitlis13haber
HABERE YORUM YAZIN
Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır....

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Servet Reklam İletişim